Arrejescake zonder ei

Arretjescake zonder ei

Arretjescake zonder ei, is net zo makkelijk te maken als het recept met ei.

Maar, omdat het een koude cake is, die niet gebakken wordt, is natuurlijk het gebruik van rauwe eieren op z’n minst discutabel.

Vandaar dat je, als je dat prettig vindt, arretjesckae zonder ei kunt maken.

Deze variant is minstens net zo lekker, en je kunt deze cake zonder bedenkingen eten.

Recept Arretjescake zonder ei

Voor de arretjescake zonder ei, heb je andere ingredienten nodig.

Ingrediënten

  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gam pure chocloade
  • 60 gram cacaopoeder (geen mix voor chocolademelk)
  • 150 a 200 gram roomboter
  • 200 a 250 gram biscuitjes,

In plaats van normale biscuitjes kan je natuurlijk ook volkoren koekjes gebruiken of bijvoorbeeld bastigekoek, naar gelang je eigen smaak.

Bij de chocolade kan je het beste de chocolade om mee te bakken gebruiken. Deze heeft een wat meer pure chocoladesmaak

Bereiding
Smelt de boter. Doe je dit een pan, zorg dan dat de boter niet bruin wordt.

Smelt de pure chocolade. Het beste een pan met heet water, de chocolade in een kom doen, en deze kom in de pan met heet water zetten, zonder dat het water in contact komt met de pure chocolade.

Meng de gesmolten roomboter met de basterdsuiker en de cacaopoeder.

Breek de biscuitjes, of de volkoren koekjes in niet al te grote stukjes.

Meng de gesmolten chocolade door het mengsel van roomboter, cacaopoeder en basterdsuiker, roer goed door, en voeg de stukjes biscuits of volkoren koekjes toe.

Meng alles goed door elkaar.

Bekleed een cakevorm met bakpapier, en vul de cakevorm met het mengsel.

Strijk de bovenkant, bijvoorbeeld met een lepel of een spatel, goed glad.

Plaats de cakevorm gedurende minimaal twee uur in een koude koelkast.

Haal nadien de cake uit de cakevorm, en snij de arretjescake zonde ei in plakjes of stukken.

Als je stukken arretjescake zonder ei over hebt, bewaar dit dan altijd in de koelkast, zeker als het wat warmer is.

Omdat de cake niet gebakken is, wordt de cake bij warmte snel zacht.

Advertentie

Arretjescake zonder ei


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 437 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Roomboter
Price: 200 Gram

Directions:
Arretjescake zonder ei, is net zo makkelijk te maken als het recept met ei. Maar, omdat het een koude cake is, die niet gebakken wordt, is natuurlijk het gebruik van rauwe eieren op z’n minst discutabel. Vandaar dat je, als je dat prettig vindt, arretjesckae zonder ei kunt maken. Deze variant is minstens net zo lekker, en je kunt deze cake zonder bedenkingen eten. Recept Arretjescake zonder ei Voor de arretjescake zonder ei, heb je andere ingredienten nodig. Ingrediënten 200 gram bruine basterdsuiker 50 gam pure chocloade 60 gram cacaopoeder (geen mix voor chocolademelk) 150 a 200 gram roomboter 200 a 250 gram biscuitjes, In plaats van normale biscuitjes kan je natuurlijk ook volkoren koekjes gebruiken of bijvoorbeeld bastigekoek, naar gelang je eigen smaak. Bij de chocolade kan je het beste de chocolade om mee te bakken gebruiken. Deze heeft een wat meer pure chocoladesmaak Bereiding Smelt de boter. Doe je dit een pan, zorg dan dat de boter niet bruin wordt. Smelt de pure chocolade. Het beste een pan met heet water, de chocolade in een kom doen, en deze kom in de pan met heet water zetten, zonder dat het water in contact komt met de pure chocolade. Meng de gesmolten roomboter met de basterdsuiker en de cacaopoeder. Breek de biscuitjes, of de volkoren koekjes in niet al te grote stukjes. Meng de gesmolten chocolade door het mengsel van roomboter, cacaopoeder en basterdsuiker, roer goed door, en voeg de stukjes biscuits of volkoren koekjes toe. Meng alles goed door elkaar. Bekleed een cakevorm met bakpapier, en vul de cakevorm met het mengsel. Strijk de bovenkant, bijvoorbeeld met een lepel of een spatel, goed glad. Plaats de cakevorm gedurende minimaal twee uur in een koude koelkast. Haal nadien de cake uit de cakevorm, en snij de arretjescake zonde ei in plakjes of stukken. Als je stukken arretjescake zonder ei over hebt, bewaar dit dan altijd in de koelkast, zeker als het wat warmer is. Omdat de cake niet gebakken is, wordt de cake bij warmte snel zacht. ...

Published ondo okt 15 by

One thought to “Arretjescake zonder ei”

Reacties zijn gesloten.