Arretjescake van witte chocolade en speculaas

Arretjescake van witte chocolade en speculaas

Arretjescake van witte chocolade en speculaas is een bijzonder lekker, koude cake.

Arretjescake is een ouderwets recept die met verschillende ingrediënten gemaakt kan worden. Er kan eindeloos gevarieerd worden. Daarnaast is arretjescake gemakkelijk en snel te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten van nodig. Arretjescake hoeft niet in de oven worden afgebakken, maar moet in de koelkast opstijven.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Arretjescake van witte chocolade en speculaas

Deze arretjescake zonder eieren is een variant op de traditionele arretjescake. Het is een arretjescake van witte chocolade en speculaas. Door deze ingrediënten krijgt dit recept een hele andere smaak en belevenis. Het voordeel is dat de cake erg smaakvol. Dit betekent dat je aan een klein stukje genoeg hebt. 

Hierdoor kun je lekker lang van de cake genieten. Lekker om te serveren wanneer je bijvoorbeeld visite hebt.

En in het recept worden geen eieren gebruikt.

Gang Snack, Taart
Keuken Nederlands
Keyword arretjescake zonder ei
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 1 uur 58 minuten
Totale Tijd 2 uren 23 minuten
Geschikt voor 8 Personen
Calorieën 167 kcal

Ingrediënten

  • 400 Gram Witte chocolade
  • 200 Gram Speculaas
  • 200 Gram Slagroom (ongezoet)
  • 150 Gram Suiker
  • 100 Gram Roomboter

Bereiding

  1. Doe suiker, boter en slagroom in een pannetje op zacht vuur. Laat het langzaamaan opwarmen tot de suiker volledig is opgelost. Haal het pannetje van het vuur.

  2. Breek de witte chocolade in kleine stukken en doe deze in het pannetje. Roer het door totdat de chocolade is gesmolten en het mengsel één geheel is. 

  3. Verkruimel ondertussen de speculaas en voeg dit toe. Roer het mengsel nog even goed door elkaar. 

  4. Vet een bakblik of andere vorm of schaal in of doe er bakpapier in. Doe het mengsel erin en zorg dat de bovenkant egaal en glad is.

  5. Laat het mengsel minimaal 2 uur tot een dag in de koelkast opstijven. Daarna kan de arretjescake van witte chocolade en speculaas gegeten worden.

Opmerkingen – Tips

Met dit recept kan heel goed gevarieerd worden. In het traditionele recept wordt er gebruik gemaakt van eieren, biscuitjes en cacaopoeder. De witte chocolade kan bijvoorbeeld vervangen worden door pure of melkchocolade. Je kunt ook Maltesers/chocoladeballetjes, Snickers en andere nootjes toevoegen om een arretjescake volledig naar eigen smaak te maken.