arretjescake deluxe

Arretjescake deLuxe

Arretjescake de Luxe is een heerlijke variant op de traditioneel Hollandse cake, een chocoladecake die koud gegeten wordt. Hij hoeft dan ook niet te worden gebakken in de oven.

Hoewel het recept verschillend kan zijn, is de basis vrijwel altijd hetzelfde. De arretjescake deLuxe is een luxe variant van de overbekende koude cake.

In dit recept zijn namelijk heerlijke Smarties, of Maltesers, of andere chocolade bolletjes verwerkt. Ook lekker zijn bijvoorbeeld de Mozartkugeln ui Oostenrijk, die wij graag zelf gebruiken in de cake.runch.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept arretjescake deluxe

Deze arretjescake deluxe is wel erg vullend. Snijd de cake daarom in niet te grote stukken. Maar, bijvoorbeeld met Smarties, een regelrechte traktatie voor kinderen.

Gang Snack, Taart
Keuken Nederlands
Keyword arretjescake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 2 uren
Totale Tijd 2 uren 15 minuten
Geschikt voor 12 Personen
Calorieën 635 kcal

Ingrediënten

 • 300 Gram Suiker
 • 250 Gram Roomboter
 • 250 Gram Biscuit
 • 3 Eieren
 • 1 Zak Smarties
 • 0,5 Pakje Vanillesuiker
 • 10 Eetlepels Cacaopoeder

Bereiding

 1. Doe de eieren in een grote kom en klop dit luchtig door. Voeg de cacaopoeder, gewone suiker, en de vanillesuiker hieraan toe. Doe dit per ingrediënt en blijf het rustig doorkloppen tot het een glad geheel is. 

 2. Laat de boter smelten en voeg dit aan het mengsel toe. Zorg weer dat het een glad geheel is. 

 3. Vervolgens kunnen de biscuitjes in kleine stukjes worden gebroken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de koekjes in een plastic zakje te doen en het vervolgens met je handen te breken. Hierbij mogen de stukjes ongelijk gebroken zijn. Voeg de stukjes toe aan het beslag. 

 4. Roer het door en voeg de Smarties of chocoladeballetjes toe. Houd hierbij ongeveer 15 Smarties apart.

 5. Neem een bakvorm of ovenschaal en vet deze goed in. Je kunt ook bakpapier gebruiken. Doe het mengsel in de bakvorm en druk het licht aan met een spatel. Zorg dat de bovenkant egaal is. De Smarties die apart zijn gehouden kunnen boven op het beslag gedrukt worden. Nu kan de bakvorm in de koelkast gezet worden. Na een nachtje in de koelkast kan de luxe arretjescake geserveerd worden.